CONTACTEER ONS

Tandzorgen Rogiers

Dennenlaan 69

2610 Wilrijk

  03 830 26 16

 [email protected]

Kronen, bruggen, inlays & onlays

Is uw tand zodanig slecht geworden, verkleurd of helemaal afgebroken en is het opvullen ervan met een vulling niet meer mogelijk? Dan adviseren wij u een kroon, brug, inlay of onlay.

De kroon

Dit is een kapje' of 'holle tand' die over de resttand of afgeslepen tand wordt vastgekleefd of gecementeerd. Dit type restauratie blijft dus vast zitten in de mond en hoeft niet uitgenomen te worden voor reiniging. Afhankelijk van uw gebitssituatie kiezen wij voor u het beste type restauratie. De door ons team meest geplaatste types kronen zijn de Zirconium - en de Volkeramische kroon. Zirconiumkronen worden eveneens geplaatst op implantaten.

De Brug

Bestaat meestal uit 3 of meer kronen die aan elkaar zijn bevestigd om een verloren tand te vervangen. Hierbij dienen de buurtanden als 'pijlertanden' om de brug te verankeren. Brugwerk wordt vervaardigd uit een zeer sterk en duurzaam zirconiumoxide of Lithiumdisilicaat.

Inlay & Onlay

Dit is een sterker, duurzamer én betaalbaar alternatief voor de composietvulling.
Ze worden via 3D-scantechniek gemaakt en zijn uiterst esthetisch. Hierbij wordt een stukje van het verloren kauwvlak van de tand vervangen door een keramisch blokje dat in de tand wordt verkleefd. Dit resulteert in een quasi onzichtbare restauratie.

Indien het te restaureren oppervlak meer dan de helft van het tandoppervlak bedraagt, wordt een onlay geplaatst. Dit is een gedeeltelijke kroon. Een onlay is dus iets groter dan een inlay en overkapt de tandkroon voor een stukje. De esthetische inlays en onlays zijn gemaakt uit glaskeramiek of Lithiumdisilicaat en hoogwaardig afgewerkt.