CONTACTEER ONS

Tandzorgen Rogiers

Dennenlaan 69

2610 Wilrijk

  03 830 26 16

 [email protected]

Bleaching

Whitening, bleken of bleaching van je tanden, het zijn allemaal synoniemen voor de methode om verkleurde,gele of grijze tanden witter te maken. Het is een dieptereiniging van het glazuur.

De basis van de formule is een chemische zuurstofverbinding met de kleurstof moleculen die in de loop der tijd in het glazuur zijn achtergebleven. Het bleken of bleachen van je tanden geeft je tand zijn natuurlijke kleur terug en geeft een duidelijk wittere glimlach.

Waarom verkleuren mijn tanden?

Vooral koffie, thee, rode wijn, sigaretten en frisdranken zijn echte killers die onze tanden geleidelijk aan doen verkleuren. Ook de leeftijd speelt een rol.

Net zoals de tint van je huid, de kleur van je haar of het wit van je ogen, is ook de kleur van je tanden erfelijk bepaald.

Tanden zijn opgebouwd uit glazuur, dentine (of tandbeen) en pulpa, de kleur van je tanden hangt voornamelijk af van de kleur en dikte van de dentine.

Die verschilt bij iedereen en dat verklaart waarom de een wittere tanden heeft dan de ander.


Kan ik mijn tanden laten bleken?

Iedereen die te maken heeft met verkleuringen kan in aanmerking komen voor whitening of bleaching.

De indicaties zijn in geval van

Uitwendige verkleuringen : verkleuringen aan de oppervlakte van de tand;

heb je gele tanden door gebruik van koffie, thee, rode wijn, roken of andere pigmenten uit het voedsel, dan kunnen we u terug wittere tanden bezorgen via een professionele tandreiniging. Een bleaching kan daarna voor een nog witter effect zorgen.

Inwendige verkleuringen : zijn verkleuringen binnen in de tand door medicatiegebruik tijdens de jeugdjaren, erfelijkheid,..

Een bleaching in de praktijkstoel zal uw tandkleur opfrissen en uw glimlach mooier maken!

We gebruiken hiervoor de Philips ZOOM!

Meer info na een intake gesprek.