CONTACTEER ONS

Tandzorgen Rogiers

Dennenlaan 69

2610 Wilrijk

  03 830 26 16

 [email protected]

Implantaten

Implantaten zijn een fantastische oplossing voor het vervangen van ontbrekende tanden. Ze worden sinds 1965 geplaatst en zijn sinds de eerste toepassing ervan enorm geëvolueerd en kunnen niet meer ontbreken in een hedendaags behandelplan.

Implantaten zijn de beste keuze wanneer het aankomt op het esthetisch vervangen van verloren tanden,het behoud van het kaakbeen en het herstellen van uw functioneel comfort tijdens het eten.

Voor wie?

Implantaten kunnen door een stomatoloog, parodontoloog of implantoloog geplaatst worden bij volwassenen die minstens de leeftijd van 16 jaar hebben bereikt.
Bij patiënten met een leeftijd vanaf 70 jaar kan door het plaatsen van slechts 2 implantaten het comfort van het kauwen enorm verbeteren. Vraag hier meer uitleg tijdens uw raadpleging.

Wat?

Implantaten zijn gemaakt uit titanium, een materiaal met de bijzondere eigenschap dat het snel en goed in het kaakbeen vastgroeit en biocompatibel is.
In tegenstelling tot de losse prothesen zal zich na het plaatsen van implantaten geen botverlies na een tandextractie voordoen. Met implanteren doet u aan ' botbehoud '.

Hoe?

De Implantologie wordt toegepast voor het vervangen van slechts één of meerdere tanden, of wanneer er geen tanden meer zijn.
Implantaten kunnen geplaatst worden als steunpijlers voor de volledige gebitsprotheses. Op die manier is uw gebit stabieler en klikt het goed vast. Tevens beperkt u hierdoor verdere schade aan de omliggende weefsels.

Voor het leven?

Implantaten vragen een goede mondhygiëne en een regelmatig nazicht.
In dat geval kunnen ze levenslang blijven zitten.
Slechte mondhygiëne, overdadig alcoholgebruik of sterk rookgedrag brengt de weefsels rondom de implantaten schade toe.Hierdoor is het slaagpercentage op termijn lager.

 Klik hier voor meer informatie over implantaten