Contactinfo

Tandzorgen Rogiers

Dennenlaan 69

2610 Wilrijk

Tel: 03 / 830 26 16

E-mail: [email protected]

Maak een afspraak

Bleaching


Whitening, bleken of bleaching van je tanden., het zijn allemaal synoniemen voor de methode om gele of grijze tanden witter te maken, het is een soort dieptereiniging van het glazuur.

De basis van de formule is een chemische zuurstofverbinding met de kleurstofmoleculen die in de loop der tijd in het glazuur zijn achtergebleven. Het bleken of bleachen van je tanden geeft je een natuurlijke kleur terug en geeft wittere tanden.


Waarom verkleuren mijn tanden?

Vooral Koffie, thee, rode wijn, sigaretten en frisdranken zijn echte wit-killers die onze tanden geleidelijk aan doen verkleuren, Ook leeftijd speelt een rol.

Net zoals de tint van je huid, de kleur van je haar of het wit van je ogen, is ook de kleur van je tanden erfelijk bepaald.

Tanden zijn opgebouwd uit glazuur, dentine (of tandbeen) en pulpa, de kleur van je tanden hangt voornamelijk af van de kleur en dikte van de dentine.

Die verschilt bij iedereen en dat verklaart waarom de een meer witte tanden heeft dan de ander.


Kan ik mijn tanden laten bleken?

Iedereen die te maken heeft met extrinsieke verkleuringen komt in aanmerking voor whitening of bleaching.
Extrinsieke verkleuringen zijn verkleuringen aan de buitenzijde van de tand, heb je gele tanden door onder andere het gebruik van koffie, thee, rode wijn, sigaretten of gewoon door het ouder worden? Dan kan we u terug witte tanden bezorgen met een professionele whitening. Mensen met enkel verkleuringen aan de binnenkant van de tand (intrinsieke verkleuring) of wie vullings materiaal heeft in het front komen niet in aanmerking voor het bleken van de tanden, zij kunnen de kleur van hun tanden witter maken via porseleinen facetten, veneers of facings.